koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

juni24

Anita & Ben Simmes jubileerden bij Con Spirito

UIT DE PARTITUUR VAN JUNI 2018

Anita & Ben Simmes jubileerden bij Con Spirito

In de mannenkoorwereld is het niet ongebruikelijk, dat een dirigent en pianist(e) gelijktijdig worden aangesteld en dat zij bij het beëindigen van het contract met de dirigent ook weer samen vertrekken.

Kort na het zeer succesvolle Gouden Jubileumconcert - eind 2004-  in Schouwburg Amphion te Doetinchem had dirigent Emile Engel te kennen gegeven toe te zijn aan een nieuwe uitdaging en medio 2005 te willen vertrekken bij Con Spirito. Pianiste Miriam Versteegen volgde zijn voorbeeld.                                                                                                                                  Het toenmalige bestuur kwam vrij snel tot overeenstemming met de beoogde opvolger Ben Simmes en aansluitend ook met z’n echtgenote Anita Simmes-Dieker een eveneens conservatorium opgeleid pianiste.

Zij heeft ook ruime ervaring als pianodocente aan de Doetinchemse muziekschool en is daarnaast gespecialiseerd in het begeleiden van koren en musici op zowel piano, als (kerk)orgel. Toen in beide vacatures, tot volle tevredenheid van alle partijen, was voorzien, kon verder worden gebouwd aan een Con Spirito, dat moest voldoen aan de hoge kwaliteitsnormen, die Ben Simmes zichzelf en de mannen van het koor had gesteld. 
Al binnen een half jaar na zijn aantreden was de invloed van de nieuwe muzikaal leider merkbaar, een zestal nieuwe leden trad toe, er kwam nieuw repertoire in de mappen, oudere stukken werd een nieuw leven ingeblazen en de presentatie ervan verbeterd. Kortom er werd door iedereen hard gewerkt en mede door invoering van oefen CD ’s met door Ben per stemsoort ingezongen liederen, hadden de zangers meer plezier in het thuis oefenen gekregen en ging ook de uitspraak van het buitenlands repertoire met sprongen vooruit.

Op 3 april 2018 - twaalf en een half jaar later - sprak Bennie Lammers lovende woorden over de jubilaris, had Joost Boersma een bloemetje voor het jubilerende echtpaar, nadat het koor Ben reeds vocaal had verwelkomd met een - “TOAST” Jan van Poppel -  o.l.v. reserve dirigent Ron Janssen.  Traditiegetrouw worden alle koorjubilea bij Con Spirito  gevierd in november tijdens de jaarlijkse brunch. Dan doen we deze huldiging dus nog eens dunnetjes over. 
Inmiddels vond Ben het de hoogste tijd om eens met de repetitie te beginnen, want we hadden binnenkort nog 3 optredens voor de boeg.

RG
Foto: Frank Vinkenvleugel.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo