koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

okt11

CHRISTMAS IN DINXPER 2018

CHRISTMAS IN DINXPER 2018

In de Partituur van juni beloofden we u in de september editie wat meer info over de gasten, die met ons het Kerstconcert op 23 december gestalte hopen te geven.

Collegiale medewerking tijdens dit Kerstconcert verleent het

GAANDERENS MANNENKOOR

Anita Ben

Het GM is opgericht in januari 1964 en staat sinds 1995 onder leiding van de eveneens in Gaanderen wonende dirigent Ben Simmes. Hun  vaste pianist is sinds jaar en dag Henk Bennink. Hoogtepunten kent dit koor in haar lange geschiedenis vele. We lichten er twee voor u uit: de  “Drie onder één Kap Concerten” in 2009 samen met het Varssevelds Mannenkoor, Con Spirito en een per locatie wisselend begeleidings- orkest. Het Gouden Gala Concert in 2014 in Amphion te Doetinchem m.m.v. Orkest Sinfonetta uit Arnhem en de vocalisten Henriette van Lith,  Irma ten Brinke en Robert Muuse;  de pianisten Henk Bennink   en Stefan Bos; de presentatie was in handen van Michel Rözer.      

Ook dit jaar bieden we weer een podium aan regionale toppers. Na Irma ten Brinke, Elske te Lindert en Laura van Kaam zijn we er trots op om u nu te mogen aankondigen als

special guests van 2018

LIZZY OSSEVOORT & STEFAN BOS

twee mega talenten van Achterhoekse bodem

Anita Ben

Lizzy Ossevoort is 22 jaar en is afkomstig uit het Gelderse Halle. Studeerde medio 2016  af aan het Conservatorium in Arnhem. Nam al in 2013  deel aan de Voice of Holland  en had toen de  smaak van het zingen in competitie te pakken gekregen. Ze plaatste zich ook voor het Pr. Christina Concours voor Jazz Musici, het Jazz Vocaal Concours en de Conservatorium Talent Award. Het laatstgenoemde concours leverde haar een opname op met het Metropool Orkest.  

De Joop van den Ende Foundation maakt het haar mogelijk om lessen te volgen bij musici, waar ze bewondering voor heeft. Dit jaar werd ze toegelaten tot de Master Class van de Manhattan School of Music in New York. Momenteel is ze druk bezig met de financiering hiervan d.m.v. crowdfunding, zo’n opleiding kost nl. ruim € 60.000, - per jaar.

Anita Ben

Stefan Bos is 21 jaar en afkomstig uit Gaanderen. Hij is voor Dinxperlo geen onbekende. Hij trad nl. al eens op tijdens een Con Spirito koffie concert op een zondagmorgen in Ons Huis (hééééél lang geleden). Stefan volgde o.a. een opleiding aan het Junior Jazz College van het Conservatorium in Amsterdam. Hij viel diverse keren, in verschillende setting, in de prijzen bij deelname aan het Pr. Christina Concours voor Jazz Musici. De laatste keer was in 2017 en wonnen hij en zijn band Oosterdok 4 een optreden tijdens het North Sea Jazzfestival van 2018. In 2014 waren Lizzy en Stefan samen al eens in de prijzen gevallen.

Anita Ben

Als u nu denkt Lizzy Ossevoort & Stefan Bos, dat wordt alleen maar “jazz & soul”, dan vergist u zich. Ze hebben ook samen al veel vaker prachtig kerstrepertoire vertolkt, zoals ”Have yourself a merry little Christmas”, “Christmas time in New Orleans”, etc. Laat u verrassen!

Anita Ben

Het Gaanderens mannenkoor en Con Spirito zingen apart, maar ook samen. Dit is dus een unieke gelegenheid om weer eens een groot Simmes mannenkoor bestaande uit circa 100 zangers te beluisteren.  Beide koren staan o.l.v. Ben Simmes en voor de begeleiding zorgt deze avond Anita Simmes-Dieker.

Anita Ben

Goede Herderkerk - Dinxperlo

23 december 2018 - 20.00 uur 

 Noteer s.v.p. deze datum alvast in uw agenda en koop tijdig uw tickets. Nadere informatie over dit Kerstconcert en de medewerkers volgt via  de (social) media en het affiche.

RG

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo