koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Raamaffiche Matineeconcert versie 2.1

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

  Nieuws

 

sept30

Christmas in Dinxperlo 2017

Uit de Partituur van September 2017

Christmas in Dinxperlo 2017

In juni heeft Con Spirito heel koor minnend Dinxperlo e.o. bewezen, dat de CS-mannen ook nog steeds op een “knappe manier” een wat lichter repertoire kunnen zingen.

In “hemdsmouwen” op een te warme zondagmiddag mooie love songs zingen heeft wel wat, maar nu de pepernoten al weer ruim een maand in de winkels liggen, wordt het de hoogste tijd om ons weer helemaal te richten op wat altijd onze “core business” is geweest en zal blijven. Het zingen in “het nette pak” van een wat meer klassiek repertoire, mooie kerkmuziek én de wat betere Christmas songs, betekent voor de Con Spirito zangers natuurlijk altijd nog genieten in optima forma.
We zijn dit seizoen weer gewoon in smoking gestart op 3 sept. in de Sankt Georg Kirche in Bocholt, waar we tijdens de mis o.a. een groot deel van de Deutsche Messe van Schubert mochten vertolken. Op 15 oktober mogen we zingen tijdens de kerkdienst in de Evangelische Kirche in Suderwick. De maand oktober sluiten we af op de 31e met ‘n klein concert voor de bewoners en gasten van “De Schuylenburgh” in Silvolde. De laatste zondag voor de advent 26 nov. mogen we weer meewerken aan een kerkdienst in de Dorpskerk van Dinxperlo en pas daarna gaan we ons helemaal richten op “Christmas in Dinxper”.

christmas 2

Net als andere jaren begint het vieren van Kerstmis voor ons met een koffie-kerstconcert in ’t Grandcafé van Dr. Jenny. Wim van Beek heeft de afspraken daarvoor al in januari gemaakt met gastvrouw Karin van dit woonzorgcentrum. Hier zingen we op donderdag 14 dec. om 10.00 uur ’s-morgens een deel van ons nieuwe kerstconcert en “evergreens” voor en met de bewoners, medewerkers en gasten van dit centrum.

Op 17 december a.s. om 20.00 uur is het dan weer tijd geworden voor ons jaarlijkse Kerstconcert in de Goede Herder Kerk in Dinxperlo. Hiervoor hebben we dit keer een koperensemble gecontracteerd, bestaande uit leden van de Fanfare Psalm 150 uit Dinxperlo.

christmas 3Als “special guest” voor deze versie van ons kerstconcert is de sopraan Elske te Lindert (1980) aangetrokken. Is muzikaal nog steeds zeer met Dinxperlo verweven o.a. als cantor van Protestantse Kerk en dirigent van een tweetal koren. Tegenwoordig is ze woonachtig in Doetinchem, waar ze ook haar “hoofdbaan” heeft: Cantor-organist van de Grote- of Catharina Kerk. Daarnaast is Elske nog als dirigent verbonden aan het Deventer Vocaal Ensemble en muziekgroep Het Anker in Doetinchem. Ook is ze sopraan in “Il Canto di Rame” en eindverantwoordelijke van de Studiedagen voor Liturgie en Kerkmuziek in Hoeven. In haar “vrije tijd” volgt ze acteerlessen en componeert ze o.a. musicals. Ook wordt ze erg veel gevraagd als solist bij toonaangevende orkesten en koren.

christmas 4Wat we zingen blijft nog even een verrassing.Wel heb ik nog één tip voor u: Koop op tijd uw kaartjes, want vol = vol.
Foto’s: Frank Vinkenvleugel & Elske PR  Rien Giesen

 

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo