koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

dec21

CON SPIRITO: KERSTCONCERT VAN HOOG NIVEAU!

CON SPIRITO: KERSTCONCERT VAN HOOG NIVEAU!

Op zondag 17 december verzorgde Con Spirito, grotendeels op orgel begeleid door Anita Simmes in de Goede Herder Kerk in Dinxperlo, die bijna tot de laatste plaats bezet was, haar Kerstconcert.

Samen met: ‘special guest’ Elske te Lindert (sopraan en orgel) en een Koper Octet, bestaande uit musici van de A-selectie van Psalm 150.

Kerstconcert ConSpirito2017 02De muzikale leiding was zoals altijd in de vertrouwde handen van Ben Simmes. Hij is nu alweer twaalf jaar de grote inspirator van de Con Spirito zangers en tekende ook voor de speciale bewerking voor mannenkoren van het ‘Gloria’, een meesterwerk van Antonio Vivaldi.

Kerstconcert ConSpirito2017 03Hiervan werden zondag vier delen voor de allereerste keer uitgevoerd door Con Spirito en Elske te Lindert, dat gold overigens ook voor twee vertolkte liederen uit de ‘Messe Cum Jubilo‘ van Maurice Duruflé. Voor professionals als Ben Simmes en Elske te Lindert zal deze muziek ‘a piece of cake’ zijn, maar voor de heren van Con Spirito was het allemaal nog best spannend, want het betekende 17 dec. voor hen toch een (overigens zeer geslaagde!) première van beide werken.

Kerstconcert ConSpirito2017 04Verder kon het talrijke publiek deze avond genieten van heel mooi uitgevoerd Nederlands en ander Europees Kerstrepertoire door Con Spirito en het Koper Octet van Psalm 150. Hierbij had Con Spirito ook weer ‘n octet ingezet uit eigen gelederen, dat veel waardering oogstte.

Kerstconcert ConSpirito2017 05En natuurlijk zou dit avondje “Christmas in Dinxper” niet compleet zijn geweest zonder ‘n mooie compilatie van ‘Deutsche Weihnachtslieder’ en een bijzondere uitvoering van het ‘Stille Nacht’ van Franz Gruber en Joseph Mohr, door alle medewerkenden. Het was al met al een mooi concert, op onderdelen best gedurfd en met een wat verrassend slot; chapeau!

Foto’s: Frank Vinkenvleugel.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo