koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Raamaffiche Matineeconcert versie 2.1

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

  Nieuws

 

dec21

Con Spirito luidt de Kerst in bij Dr. Jenny

Con Spirito luidt de Kerst in bij Dr. Jenny

Een bijna traditie is het Con Spirito koffie-kerstconcertje voor bewoners, medewerkers en gasten van Careaz-Dr. Jenny op de donderdag voorafgaand aan het zondagse Kerstconcert in de Goede Herder Kerk in Dinxperlo.

Klokslag 10.00 uur werd iedereen welkom geheten door Mieke Vreeman, vandaag de gastvrouw bij Dr. Jenny. Zij gaf aan, dat ze bijzonder verheugd was over de grote opkomst van Con Spirito zangers. Aan de andere kant was ze blij met de grote belangstelling van bewoners en gasten, die zich alvast de aangeboden koffie met lekkers goed lieten smaken. De leden van ‘t koor moesten hiermee nog even wachten tot de pauze.

ConSpirito kerst 2017 02Het Dr. Jenny publiek weet vooral het Nederlandstalig Kerst-repertoire zeer te waarderen en dat kreeg donderdagmorgen dan ook alle aandacht van dirigent/pianist Ben Simmes en de Con Spirito mannen. Ook was er een mooie compilatie van vijf Duitse Kerstliederen.
Verder werd een klein uitstapje gemaakt door een viertal zangers achter de bar, die in wisselzang met de rest van het koor, vier Kerstliederen zongen uit verschillende Europese vakantielanden: Spanje, Italië en Tsjechië.
Toen iedereen door tal van meezingers in de juiste Kerstsfeer was gebracht, werd deze mooie ochtend zo rond half twaalf afgesloten met een gezamenlijk “Ere zij God” en ‘n gedragen gezongen “Stille Nacht” door mannen van Con Spirito.

Foto’s: Frank Vinkenvleugel.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo