koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

juni24

“Het staat klaar!”

UIT DE PARTITUUR VAN JUNI 2018

“Het staat klaar!”

Deze app (zie foto) werd door Wim Boomsma verstuurd vanuit de VVNF-tent op dinsdag 24 april om 16.00 uur.

Lekker snel!  Om 15. nul nul uur begonnen en in zestig minuten gefikst! Onder leiding van, de nimmer versagende, Theo en Herman is het:“Handen uit de mouwen!” Vanuit de gesloten aanhanger worden alle onderdelen naar binnen gesleept. Zo'n twintig potige knuisten vinden het niet te min om kilo's na kilo's te verplaatsen. Toch wel uniek zo'n kostbaar bezit: Simpele masonite platen, in een aluminium bedje, stralen betrouwbaarheid uit. Al deze onderdelen samen vormen straks het podium van waar af de welluidende mannenstemmen moeten klinken. Straks!!! Eerst moet nog over de opstelling gebrainstormd worden. Gaan er drie delen naast elkaar? Moeten het er vier zijn of meer? Het mooist is om de opstelling van de wekelijkse repetitie na te bootsen en naast je vertrouwde buurmannen te zingen! De achterste rij torent er hoog boven uit: 0,80m hoogte! De daarbij behorende aluminium poten zijn er simpel, m.b.v. klemmen, onder te zetten. Lekker snel!  Om 15. nul nul uur begonnen en in zestig minuten gefikst! Onder leiding van, de nimmer versagende, Theo en Herman is het:“Handen uit de mouwen!” Vanuit de gesloten aanhanger worden alle onderdelen naar binnen gesleept. Zo'n twintig potige knuisten vinden het niet te min om kilo's na kilo's te verplaatsen. Toch wel uniek zo'n kostbaar bezit: Simpele masonite platen, in een aluminium bedje, stralen betrouwbaarheid uit. Al deze onderdelen samen vormen straks het podium van waar af de welluidende mannenstemmen moeten klinken. Straks!!! Eerst moet nog over de opstelling gebrainstormd worden. Gaan er drie delen naast elkaar? Moeten het er vier zijn of meer? Het mooist is om de opstelling van de wekelijkse repetitie na te bootsen en naast je vertrouwde buurmannen te zingen! De achterste rij torent er hoog boven uit: 0,80m hoogte! De daarbij behorende aluminium poten zijn er simpel, m.b.v. klemmen, onder te zetten. Om niet te verschuiven worden de platen aan elkaar vastgeklemd. Een en al overleg, maar het blijft  “Niet l.ll.., maar poetsen!” Daardoor blijft de vaart er in. Vòòr de tachtigers komen de stukken met poten van zestig. Ook die worden weer gefixeerd, zodat zelfs de meest onstuimige C. Spiritist zich er veilig op waant. Daar weer een zelfde aantal voor geplaatst, maar nu 40 cm hoog en tot slot de voorste rij van 0,20 m hoog. Indien nodig komen de voorste zangers op maaiveld hoogte. Zo ziet het er uit  in de prachtzaal van Gut Heideveld. Het leuke daarbij is dat eigenaar Rudi Ostermann al zijn vertrouwen schenkt aan de Nederlandse podiumbouwers. Toch is hij steeds in de buurt en voor advies bereikbaar. Hij is tenslotte de algemeen regisseur! Moet er wat verhangen worden? Geen punt! Zet dat schilderij maar ergens (“die Treppe hinauf”) boven.  En dan nu, voor de veiligheid, aan de achter-, de linker- en de rechterkant de balustrade bevestigen. (Alleen de voorkant blijft vrij.)

Òns pronkstuk is nu bijna klaar. Alleen het juiste aantal stoelen moet nog geplaatst worden. Het juweeltje van zaal Ostermann is de Prachtflügel! Van (gemoltoneerde) mantel ontdaan staat deze daar te glimmen van chique, zin om de avond op te tuigen met speelse, rustige en heftige klanken. Dit hangt natuurlijk mede af van zijn “berijder”. (Maar dat zit wel snor.) Klaar! Ja, mooi niet! De zaal moet nog statafelvrij worden gemaakt. De ruimte behoeft stoelen. En niet zo'n beetje ook. Dat wat aanwezig is komt in gelid te staan. (m.b.v. Rudi's uitgekookte “afstandsinstrument”). Dat, wat nog moet arriveren wordt in stapels van negen m.b.v. een “hondje” aangevoerd en staat even later in de zelfde Ordnung. Dan, om half vier, is het in de ogen van Herr Ostermann tijd voor een lekker, koel  flesje bier. 's Avonds gevolgd door een alleszins aardig en luchtig concert.  De podiumbouwers doen er na afloop niet moeilijk over om het hele bouwsel in no-time weer af te breken en de zaal voor de volgende happening (= am nächsten Morgen) nogmaals klaar te zetten. Tegen 22.45 uur klinkt uit de mond van Herr Ostermann:”Daarom waardeer ik die Nederlanders zo, omdat ze zo correct zijn bij het aanpakken.” Het lijdend voorwerp van deze opmerking zou ik willen veranderen in “die Con Spirito-zangers”!

Afbeelding3Van het zelfde laken een pak op  dinsdag 24 en woensdag 25 april. Locatie: VVNF-feesttent. Voldoende podiumbouwers, andere opstelling

Afbeelding4en toch …..... ”het staat zo klaar! En niet door alleen maar de herhaling, want routine is de vijand van de vooruitgang. Elke keer worden er weer nieuwe handigheden geboren.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo