koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

juli27

Mooi zomeravondconcert van Con Spirito in Den Ooiman

Mooi zomeravondconcert van Con Spirito in Den Ooiman

Uitgerekend op de avond dat Con Spirito een optreden zou verzorgen voor bewoners, medewerkers & gasten van zorgcentrum Den Ooiman te Doetinchem stond de halve finale van België tegen Frankrijk gepland. Een topwedstrijd uit het WK voetbal toernooi van 2018 voor Nederlanders, nu de Oranjeleeuwen zich niet hebben geplaatst.

Maar dat mocht de pret niet drukken, meer Con Spirito zangers dan je eigenlijk in deze vakantieperiode had mogen verwachten, gaven ”acte de présence” op 10 juli in Doetinchem. Voor een klein aantal van hen, die als eersten aanwezig waren, was zelfs een dubbelrol weggelegd. Zij werden ook gecharterd als vrijwilliger bij het vervoer van bewoners van hun verpleegafdeling naar het grandcafé. De plek waar je moest zijn vanavond, omdat het daar ging gebeuren: Eerst het concert en daarna op een groot scherm voetballen kijken.

DenOoiman2

Om klokslag 19.00 uur werd de aftrap gegeven (om maar in voetbal- termen te blijven) met drie songs uit de musical Oklahoma, gevolgd door wat pop-repertoire uit de 60er jaren. De eerste helft van het concert werd afgesloten met een oude song uit Georgië, waarbij Ben zich aan de piano liet vervangen door zijn zoon Julian.

DenOoiman3

De kers op de taart deze avond was ongetwijfeld het intermezzo, dat de tweelingen, Jelmer Simmes op viool en Julian Simmes op piano, tijdens de pauze van het mannenkoor, ten gehore brachten.

Hierna vervolgde Con Spirito, weer begeleid door dirigent Ben Simmes met ”Avond” van Boudewijn de Groot en een paar goed in het gehoor liggende buitenlandse nummers. Met “Er is een God, die hoort” wilde CS even laten merken, dat ‘t koor ook Christelijk repertoire heel mooi en gevoelig kan zingen. In totaal zong Con Spirito zo’n 20 nummers, variërend van klassieke muziek tot popsongs.

DenOoiman4

Het publiek had vanavond zichtbaar genoten en liet dat ook blijken, want het jarige koorlid en vrijwilliger bij Den Ooiman: Henk Grooteboer, waarvoor “Toast Jan van Poppel” ten gehore was gebracht, had prompt de vraag gekregen of hij de heren nog eens zou kunnen strikken voor een optreden ergens in de komende winter.

Welverdiend stond er na afloop voor de musici en zangers een lekker koud drankje, naar eigen keuze, klaar.

RG.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo