koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

juni24

Muzikale avond in de Oranjetent

UIT DE PARTITUUR VAN JUNI 2018

Muzikale avond in de Oranjetent
Al jarenlang betekent de verjaardag van de Koning in Dinxperlo niet dat er alleen op deze dag festiviteiten plaatsvinden. Nee, in Dinxperlo hebben we het dan over een hele feestweek, een week vol met activiteiten voor jong en oud die wordt georganiseerd door de VVNF (Vereniging Viering Nationale Feestdagen), naar men zegt de grootste Oranjevereniging van Nederland.

In het kader van deze activiteiten werden een aantal plaatselijke muzikale verenigingen, waaronder ook de mannen van Con Spirito, uitgenodigd om op dinsdag 24 april in de Oranjetent te laten zien wat ze in huis hebben.In het kader van deze activiteiten werden een aantal plaatselijke muzikale verenigingen, waaronder ook de mannen van Con Spirito, uitgenodigd om op dinsdag 24 april in de Oranjetent te laten zien wat ze in huis hebben.
Naast Con Spirito werd een optreden verzorgd door het Heurns Mannenkoor, Fanfareorkest Psalm 150, Fanfareorkest en slagwerkgroep van Prinses Beatrix, Harmonie St. Antonius en Schutterij E.M.M.
Voor een goed gevulde “Oranjezaal” beet Psalm 150 op deze avond het spits af met o.a. een mooie vertolking van een medley van de rockopera “Tommy”, waarna het Heurns Mannenkoor 2 nummers ten gehore bracht: “Droombeeld”, tekst en muziek van resp. Joop Witkamp en Johan Bredewout en “The Rose”, arr. Frans Kocx.Con Spirito begon haar optreden met een compilatie uit de bekende musical “Oklahoma” met “Oh what a beautiful morning, Out of my dreams en Oklahoma”, dat door het publiek met een enthousiast applaus werd beloond.Daarna zong het Heurns Mannenkoor ”Sailing home” van Piet Veerman en “De doodgewoonste dingen” van Cor Versteeg, een leuk Nederlands nummer in een arrangement van Jetse Bremer.
Het optreden werd vervolgd door Con Spirito met achtereenvolgens “Avond” van Boudewijn de Groot en “In this heart” van Sinéad O’Connor, dat samen met ons koor en octet weer op een prachtige wijze werd vertolkt door Ron Jansen.Dit eerste blok werd door de bijna 80 zangers, Con Spirito gezamenlijk met het Heurns Mannenkoor, afgesloten met het bekende en gedragen gezongen “Frieden” van Gotthilf Fischer (van de Fischer Chöre).
Nadat de slagwerkgroep van Prinses Beatrix haar swingende optreden had afgesloten,   was het weer de beurt aan Con Spirito. Dit keer met 3 nummers van de Beatles: “Yesterday”, “And I love her” en over de leeftijd die de meeste zangers al bereikt hebben: “When I’m sixty-four”.Vervolgens zong het Heurns Mannenkoor het bekende lied van Ramses Shaffy  “Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder”.
De bijdragen van Con Spirito werden afgesloten met “You’ll be in my heart” van Phil Collins en “Türkisches Schenkenlied”, geschreven door Johan Wolfgang von Goethe, een lied dat de zangers aan hun dorstige kelen zal hebben herinnerd.Het Heurns Mannenkoor sloot af met het bekende “You ‘ll never walk alone” en het ook al vaker door Con Spirito gezongen “Hallelujah” van Leonard Cohen.
Afbeelding7Het Heurns Mannenkoor en Con Spirito sloten het tweede blok af met een gezamenlijk uitgevoerd “Conquest of Paradise”, arr. Willy Houtvast, mooi begeleid door Harmonie St. Antonius, dat hierna haar optreden vervolgde met o.a. een gedeelte uit de opera “Carmen”. Daarna was het de beurt aan de schutterij van E.M.M., in Dinxperlo beter bekend als “De knuppeljônges”.  Op hun kenmerkende wijze met dwarsfluiten en trommels werd een aantal marsen gespeeld en uiteindelijk een vaandelhulde gebracht, begeleid door Prinses Beatrix.Deze fanfare verzorgde daarna een fris en swingend optreden, met o.a. een fraai uitgevoerd “Fly me to the moon”. De avond werd afgesloten met het zingen van het Wilhelmus.
Blijkens de reacties van het talrijke publiek na afloop, had men genoten van deze avond. Ik denk dat iets dergelijks daarom, in welke vorm dan ook, zeker in de toekomst voor herhaling vatbaar is.Persoonlijk vond ik ook het gezamenlijk zingen met het Heurns Mannenkoor, voor mij de eerste keer, een leuke ervaring.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo