koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

juli27

SEIZOENAFSLUITING

SEIZOENAFSLUITING

Op één van de mooiste plekken van de voormalige Gemeente Dinxperlo aan de Kalverweidendijk in De Heurne mocht Con Spirito bij de woonboerderij van de drie generaties Apenhorst/Nederlof, dit jaar haar seizoenafsluiting met fietstocht en BBQ organiseren.

Gestart werd 14 juli rond vier uur met een fietstocht van ca. 20 km. door de mooie omgeving van Dinxperlo. Ongeveer 35 m/v. trotseerden de warmte en namen hieraan deel. Ze pauzeerden halverwege traditiegetrouw voor het “appeltje voor de dorst” en het uitwisselen van de laatste nieuwtjes. Tussen half zes en zes uur arriveerden de meeste fietsers, zoals dat heet - moe maar voldaan – weer terug bij het vertrekpunt, waar Het Blauwe Meer-team Henk en Sandra, dat deze dag de drankjes verzorgde, hen verwachtte met vers gezette koffie/thee en cake. Aan de BBQ was het aantal eters inmiddels uitgeroeid tot dik 75 personen, incl. de familie Nederlof, die ook een vorkje mee prikte.

Rond zes uur arriveerde Bulsink met groot materiaal voor de catering en omdat het ware professionals zijn, kon binnen 30 minuten de eerste tafel al van de lekkere salades en warme snacks genieten. Bovendien waren er voor het eerst op een Con Spirito BBQ ook twee soorten vis in de aanbieding.

BBQ1

Inmiddels waren de nieuwe burgemeester Anton Stapelkamp, van de fusiegemeente Aalten, en zijn echtgenote ook gearriveerd. Dit in het kader van hun “meet, greet and eat” tour langs bedrijven, instellingen & clubs. Ze hebben het, zoals de burgermeester later zelf aangaf  in zijn dankwoord, erg naar hun zin gehad bij Con Spirito.

Anita en Ben Simmes arriveerden tegen half negen nog voor een drankje. Koffiedrinken en eten hadden ze al achter de rug bij een paar andere festiviteiten, waar ze vandaag ook voor uitgenodigd waren.

Even na negen uur vertrokken de “burgervader”, zoals voorzitter Bennie Lammers hem noemde, en zijn vrouw weer, omdat ze thuis nog visite hadden zitten.

BBQ1

De duo voorzitters, boden later als dank-je-wel aan Aline & Freya een fraai boeket bloemen aan en voor hun echtgenoten was er een alcoholische versnapering.

BBQ1

Nog een uurtje later werd het wat koeler en begonnen de eerste Con Spiritisten huiswaarts te keren en kon men terugzien op weer een geslaagde dag op een prachtige locatie. Toch weer een adresje opgedaan, waar we nog graag eens willen “weer kommen”.

Activiteiten commissie, cateraars, Sandra en Henk, ook jullie worden bedankt voor de rimpelloze organisatie, alleen jammer, dat er niet nog veel meer leden van hebben genoten.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo