koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

Update 2 oktober 2018.
In tegenstelling tot eerdere vermeldingen: op maandag 8 oktober omp 20.00 uur vindt de start van de workshops plaats.
De inloop is vanaf 19.45 uur, de koffie staat klaar en word je door Con Spirito aangeboden.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar, mogen we ook jou op 8 oktober in Het Blauwe Meer verwelkomen?
Je bent van harte welkom !

Update 12 oktober 2018
Maandag 8 oktober heeft de eerste van de serie van 5 workshops plaatsgevonden. We konden deze avond 5 gastzangers welkom heten.
Vanaf de eerste minuut heeft onze dirigent Ben Simmes de sfeerproevers weten te enthousiasmeren.
Intussen hebben nog 3 belangstellenden zich aangemeld voor de overige 4 avonden.
Wie belangstelling heeft en zelf wil ervaren hoe inspirerend zingen in een mannenkoor kan zijn: je bent maandagavond om 20.00 uur van harte welkom !!

  Nieuws

 

juni24

Sprankelende “try out” van Con Spirito in het zorgcentrum Antonia - Terborg

UIT DE PARTITUUR VAN JUNI 2018

Sprankelende “try out” van Con Spirito in het zorgcentrum Antonia - Terborg

Vrij veel Achterhoekse families hebben een stukje geschiedenis liggen in het verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia in Terborg, een van de acht zorgcentra van de Azora groep. Voor Con Spirito zangers ligt dat niet anders, van sommigen is er een ouder of ander familielid al eens verpleegd, anderen hadden hun partner hier of lagen er zelf een keer.

Toen ter sprake kwam om een groot deel van het lenteconcert als “try out” bij Antonia te zingen voor bewoners, patiënten, medewerkers en gasten van dit centrum, waren er alleen maar voorstanders bij ‘t koor, waarvan het leeuwendeel op 10 april ook in Terborg aanwezig was.

Afbeelding9Na de jarige Antonia medewerkster Marina Vinkenvleugel vocaal een lang leven te hebben toegewenst, eerst als koor o.l.v. Ron Janssen en later nogmaals samen met het talrijke publiek van deze avond, nam dirigent Ben Simmes de leiding over en begon het zomerconcertje met een compilatie van drie nummers uit de musical “Oklahoma”. 
Gevolgd door een drietal songs van de Beatles en het voor Con Spirito gloednieuwe “Myfanwy” en good old “Juliko” met virtuoos pianospel van Ben Simmes. Hierna werd het publiek getracteerd op “Avond” van Boudewijn de Groot en nam het koor de aanwezigen weer mee naar het buitenland in het “Türkisch Schenkenlied”.

Afbeelding10Na een afsluitend blok van vier mooie “gouwe ouwe” love songs van Il Divo, Phill Collins, Bee Gees en Sinéad O’Connor was het de hoogste tijd geworden voor patiënten en vrijwilligers om de diverse huiskamers weer op te zoeken, waar “de zorg” op hen wachtte met een volgend rondje drinken en/of medicijnen.

Afbeelding11Inmiddels waren de zangers gefêteerd op een geweldig slotapplaus, werden ze uitgebreid bedankt en stond voor hen een welverdiende kop koffie of ander drankje klaar.                                                   RG.

Helemaal in deze tijdgeest stonden de volgende dag de foto’s uit dit artikel “online”, vergezeld van het volgende “dankjewel”:“Gisteren was er een prachtig optreden van mannenkoor Con Spirito uit Dinxperlo.   Heren hartelijk dank voor dit geschonken optreden”.

Azora-Antonia

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo