koorfoto2

 • Het Christelijk Mannenkoor
  “Con Spirito”
  (met geestdrift) 
  Opgericht  1 nov. 1954

 • Repetities

  Con Spirito repeteert op dinsdagavond om 19.45 uur in Sportcentrum "Het Blauwe Meer"
  De Kolk 6
  7091 JJ Dinxperlo.

 • Zangworkshops een succes

  Mede door de enthousiaste wijze waarop onze dirigent Ben Simmes deze workshops heeft verzorgd, hebben vier deelnemers zich aangemeld als lid van "Con Spirito".

Raamaffiche Matineeconcert versie 2.1

Zangworkshops

Update 17 september
Vandaag is de 6e aanmeldingen voor de workshop binnengekomen.
Er zijn nog voldoende plaatsen beschikbaar.
Kom jij ook vrijblijvend sfeerproeven bij Con Spirito?

  Nieuws

 

apr22

“Uitverkocht Frühlingskonzert“ van Con Spirito

“Uitverkocht Frühlingskonzert“ van Con Spirito

Zaterdag 14 april op Gut Heidefeld in Spork - zo halfweg Dinxperlo Bocholt - tijdens het Frühlingskonzert - had het mannenkoor gekozen voor een wat luchtige voorjaarsprogrammering. Maar als Ben Simmes voor een concert de keus laat vallen op lichtere muziek, dan houdt dat niet per definitie in, dat het ook simpele muziek is, die je in één avond kunt instuderen.

Nee, ook vanavond had dirigent Ben Simmes het de heren niet echt makkelijk gemaakt, het koor zette de toon met een mooie compilatie van drie delen uit de succesmusical “Oklahoma” van Hammerstein & Rodgers, gevolgd door twee Duitse nummers uit “Hobbies” van Fischer en Rüger, waarin “stress” en “spelen” werden bezongen. Waarna Julian Simmes - op vleugel - fraai soleerde tijdens een intermezzo van drie delen uit “Sonatine” van Maurice Ravel.

Con Spirito vervolgde met een drietal “Beatle songs”: Yesterday - And I love her &  When I ‘m 64.

Hierna namen Pauline Lotichius & Ben Simmes een intermezzo voor hun rekening met een mooi uitgevoerd, wat “jazzy” duet voor fluit en piano: “Bossa Merengova” van Mike Mower.

De eerste helft van het concert werd afgesloten door  CS met “Juliko”, een hoofdrol hierin had pianist Julian, voorafgegaan door een speciaal voor dit concert ingestudeerd Myfanwy. Een echte kenner van muziek uit Wales beweerde onlangs nog, dat dit met afstand de allermooiste ”love song” was, die ooit door een “Welshman” werd gecomponeerd.

Maar omdat waarschijnlijk geen enkele luisteraar chocola had kunnen maken van de originele tekst in het ‘Welsh’ dialect, is door Con Spirito gekozen voor een mooie Engelse vertaling. Het ca. 200 koppig publiek op Gut Heidefeld heeft vanavond hiervan de primeur mogen beleven.

Als “bijvangst” vond men tijdens de zoektocht ook nog ‘n Nederlandse tekst op deze prachtige melodie, maar omdat die weinig met de lente en alles met geloofsbeleving te maken heeft, zal die Nederlandse tekst wat Con Spirito betreft, waarschijnlijk haar première kennen tijdens een van de eerstvolgende kerkdiensten, waaraan het koor meewerkt.

Na de pauze beten Pauline Lotichius en Ben Simmes het spits af met een fraaie uitvoering van Pan et les Oiseaux van Jules Mouquet op fluit en vleugel. Hierna vervolgde Con Spirito, begeleid door Ben Simmes met Avond van Boudewijn de Groot. Hierin gaven bijna 50 vocalisten er maar liefst 35 keer blijk van nog in hun partner en in zichzelf te geloven. Om zich daarna in het Türkisches Schenkenlied, waarin een Grobian (lomp figuur) wel erg ruw met glazen wijn omgaat, over te geven aan de “Elfer”. Een wijntje uit 2011, is niks mis mee toch …?

Het intermezzo uit “Consolation” van Franz Liszt, vertolkt door Julian Simmes, oogstte daarna heel veel bijval van de ruim 250 toehoorders, incl. de zangers van Con Spirito. 

Deze avond bestond het publiek in hoofdzaak  uit begunstigers van Con Spirito,  o.a. dhr. en mevr. Rudi en Margot Ostermann plus een aantal van hun relaties. Ook vrij veel partners van de zangers waren aanwezig. De daarna nog resterende tickets waren in de voorverkoop al compleet uitverkocht.

Het koor vervolgde met “Si tu me amas” van Il Divo en “You’ll be in my heart” van Phil Collins. Het laatste intermezzo van Pauline en Ben van deze avond bestond uit de “Fantasie brillante” uit Carmen van Bizet. Afgesloten werd dit “Frühlingskonzert 2018” met “How deep is your love” van de Bee Gees. Hierna restte nog slechts een geweldig applaus en een dank-je-wel richting iedereen, die na twee jaar wachttijd deze happening halfweg Bocholt, weer mogelijk had gemaakt.

Als “Zugabe” had Con Spirito nog één favoriete song  van een groot deel van het publiek bewaard: het succesnummer van drie - Christmas with Friends 2016 - concerten samen met Lou Dynia:  “In this heart”.Extra verrassend was dat Con Spirito hierbij weer bleek te kunnen beschikken over een solist uit eigen gelederen: Ron Janssen, tweede tenor en reserve dirigent, die samen met een Con Spirito octet en in het laatste couplet met heel Con Spirito deze toegift vertolkte.

Een welkomstwoord namens Gut Heidefeld werd uitgesproken door de heer Rudi Ostermann, de presentatie en muzikale leiding vanavond waren in handen van Ben Simmes en het dankwoord plus de presentjes werden verzorgd door voorzitter Bennie Lammers.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de volgende sponsoren

 

 • logo jumbo
 • logo heideveld
 • logo hungerkamp

 

Foto’s: Rita Jansen en Zn.          Rien Giesen.

Repetities

De repetities worden  elke dinsdagavond gehouden van 19.45 uur tot 22.00 uur in  het Sportcentrum "Het Blauwe Meer" aan de Kolk 6  te Dinxperlo.
In de maanden juli/augustus hebben we een vakantiestop van ca. 6 weken.

Om de zangprestaties van het mannenkoor op een zo hoog mogelijk peil te houden is een regelmatig repetitiebezoek zeer gewenst.

Bij eventuele verhindering graag afmelden bij uw contactpersoon van de stemgroep:

 • 1e tenoren: Gerrit Schreurs
  0315 - 65 52 90
 • 2e tenoren: Jan Masselink
  0315 - 65 32 04
 • Baritons: Jaap Drok
  0315 - 65 36 82
 • Bassen: Jan Stam
  0315 - 65 19 44

 

Con Spirito
Mannenkoor Dinxperlo