CHRISTMAS IN DINXPER 2018

In de Partituur van juni beloofden we u in de september editie wat meer info over de gasten, die met ons het Kerstconcert op 23 december gestalte hopen te geven.

Collegiale medewerking tijdens dit Kerstconcert verleent het

GAANDERENS MANNENKOOR

Het GM is opgericht in januari 1964 en staat sinds 1995 onder leiding van de eveneens in Gaanderen wonende dirigent Ben Simmes. Hun  vaste pianist is sinds jaar en dag Henk Bennink. Hoogtepunten kent dit koor in haar lange geschiedenis vele. We lichten er twee voor u uit: de  “Drie onder één Kap Concerten” in 2009 samen met het Varssevelds Mannenkoor, Con Spirito en een per locatie wisselend begeleidings- orkest. Het Gouden Gala Concert in 2014 in Amphion te Doetinchem m.m.v. Orkest Sinfonetta uit Arnhem en de vocalisten Henriette van Lith,  Irma ten Brinke en Robert Muuse;  de pianisten Henk Bennink   en Stefan Bos; de presentatie was in handen van Michel Rözer.

Ook dit jaar bieden we weer een podium aan regionale toppers. Na Irma ten Brinke, Elske te Lindert en Laura van Kaam zijn we er trots op om u nu te mogen aankondigen als

special guests van 2018

LIZZY OSSEVOORT & STEFAN BOS

twee mega talenten van Achterhoekse bodem

Lizzy Ossevoort is 22 jaar en is afkomstig uit het Gelderse Halle. Studeerde medio 2016  af aan het Conservatorium in Arnhem. Nam al in 2013  deel aan de Voice of Holland  en had toen de  smaak van het zingen in competitie te pakken gekregen.  Ze plaatste zich ook voor het Pr. Christina Concours voor Jazz Musici, het Jazz Vocaal Concours en de Conservatorium Talent Award. Het laatstgenoemde concours leverde haar een opname op met het Metropool Orkest.

De Joop van den Ende Foundation maakt het haar mogelijk om lessen te volgen bij musici, waar ze bewondering voor heeft. Dit jaar werd ze toegelaten tot de Master Class van de Manhattan School of Music in New York. Momenteel is ze druk bezig met de financiering hiervan d.m.v. crowdfunding, zo’n opleiding kost nl. ruim € 60.000, – per jaar.

Stefan Bos is 21 jaar en afkomstig uit Gaanderen. Hij is voor Dinxperlo geen onbekende. Hij trad nl. al eens op tijdens een Con Spirito koffie concert op een zondagmorgen in Ons Huis (hééééél lang geleden). Stefan volgde o.a. een opleiding aan het Junior Jazz College van het Conservatorium in Amsterdam. Hij viel diverse keren, in verschillende setting, in de prijzen bij deelname aan het Pr. Christina Concours voor Jazz Musici. De laatste keer was in 2017 en wonnen hij en zijn band Oosterdok 4 een optreden tijdens het North Sea Jazzfestival van 2018. In 2014 waren Lizzy en Stefan samen al eens in de prijzen gevallen.

Als u nu denkt Lizzy Ossevoort & Stefan Bos, dat wordt alleen maar “jazz & soul”, dan vergist u zich. Ze hebben ook samen al veel vaker prachtig kerstrepertoire vertolkt, zoals ”Have yourself a merry little Christmas”, “Christmas time in New Orleans”, etc. Laat u verrassen!

Het Gaanderens mannenkoor en Con Spirito  zingen apart, maar ook samen. Dit is dus een unieke gelegenheid om weer eens een groot Simmes mannenkoor bestaande uit circa 100 zangers te beluisteren.   Beide koren staan o.l.v. Ben Simmes en voor de begeleiding zorgt deze avond Anita Simmes-Dieker.

Sportcentrum “Het blauwe meer” – Dinxperlo

23 december 2018 – 20.00 uur

 

Noteer s.v.p. deze datum alvast in uw agenda en koop tijdig uw tickets. Nadere informatie over dit Kerstconcert en de medewerkers volgt via  de (social) media en het affiche.

RG