Machtig mooi kerstconcert van Con Spirito en het Gaanderens Mannenkoor

Machtig mooi kerstconcert van Con Spirito en het Gaanderens Mannenkoor

              

Op 23 dec. had Con Spirito haar laatste van vier kerstoptredens binnen acht dagen in het Blauwe  Meer in Dinxperlo.

Er werd gestart met de samenzang “Komt allen tezamen” begeleid door Henk Bennink (GM) op piano en Freddy Huls (St. Antonius) op Flügelhorn. Nadien volgden nog een tweetal nummers met het Gaanderens Mannenkoor als ‘echokoor’ achter in de zaal. Voor de rest van dit concert werden ze op het grote podium met CS verenigd tot één groot ‘Simmes Mannenkoor’. Henny Plant, presentatrice van CS sprak een welkom. Twee pianisten zorgden voor begeleiding Anita Simmes (CS) en Henk Bennink (GM).

Lizzy Ossevoort (vocalist) en Stefan Bos (pianist) verzorgden de intermezzo’s en solo partijen bij de Christmas songs. Hierna 3 Ned. Kerstliederen en één van de ‘highlights’ van de avond te vertolken. Het negenstemmig gezongen: “Lux Aurumque”. De Hollanders in de zaal hadden hiervan “tuuttenvel” gekregen en onze Oosterburen “Gänsehaut”. Hierna  Lizzy en Stefan met een mooi intermezzo  o.a.  songs van Toon Hermans, eigen werk van Lizzy en van Mike Speck.  Het concert werd voortgezet met een drietal Duitstalige nummers van Beethoven en Rabe, waarin het ‘Con Spirito Octet’ weer zeer fraai  soleerde met pianobegeleiding door Anita en Henk.

Na de pauze opende Stefan Bos met een mooi piano intermezzo: ‘Christmas Time is Here’ van Vince Guaraldi, waarvan zelfs Ben Simmes zichtbaar genoot. Hierna de koren met het ‘Adeste Fideles’ en drie imposante kerstliederen uit de Oekraïne . Lizzy en Stefan gaven nog een fraai intermezzo en als afsluiting van de avond was gekozen voor vijf Christmas songs door vocalist, koor en begeleiders samen. Met een echt hoogtepunt  “Happy Christmas” (War is over) van John Lennon en tot besluit wenste iedereen elkaar vocaal een Merry Christmas and a Happy New Year’.

                                                                                                                        Toen was het tijd geworden voor een slotwoord door Bennie Lammers met erg veel bedankjes, gevolgd door een bloemen- en wijnhulde door de beide voorzitters Joost Boersma en Bennie Lammers voor solisten, pianisten, dirigent, presentatrice, lichttechnicus en decoratrice.

Restte nog slechts: ‘Silent Night’- eerste couplet – door Lizzy en ‘Stille Nacht’- tweede en derde couplet – héél zachtjes  – door ruim honderd man van het Gaanderens Mannenkoor & Con Spirito.

Met dit laatste Con Spirito concert van 2018 kwam voor de zangers en hun dirigent Ben Simmes een einde aan een erg drukke periode.  Publiek en medewerkers hebben zich bij het concert prima geamuseerd en juist dát was de bedoeling!

Rien Giesen

foto’s Frank Vinkenvleugel

www.conspirito-dinxperlo.nl