Con Spirito brengt een beetje kerstsfeer in de zorg

Con Spirito brengt een beetje kerstsfeer in de zorg.           

Na eerder dit jaar al een tweetal zorgcentra te hebben verrast met een mooi voorjaarsconcert mochten de mannen van Con Spirito uit Dinxperlo nu op dinsdagavond 18 dec. jl. optreden in het Dorpshuis in Zeddam voor bewoners en medewerkers van woonzorgcentrum Hof van Varwijk, aldaar.

Nadat gastvrouw Marina Banduka hen had verwelkomd, zong CS o.l.v. dirigent Ben Simmes delen uit hun nieuwe kerstprogramma, zoals dat op twee zondagen 16 en 23 dec. in Gaanderen en in Dinxperlo werd uitgevoerd, aangevuld met oud Nederlands kerstrepertoire voor de samenzang. Het concertje van Con Spirito vormde hier min of meer de muzikale afsluiting van een lekker en uitgebreid kerstbuffet, waarvan de bewoners laat in de middag hadden mogen genieten.

In Dinxperlo werden publiek en zangers op donderdag 20 dec. rond de klok van tien welkom geheten door gastvrouw Mieke Vreeman voor een bijna traditioneel Con Spirito koffie/kerstconcertje in woonzorg- centrum Careaz – Dr. Jenny.

Zoals hier gebruikelijk zaten het Grandcafé en de Orangerie tjokvol met bewoners, medewerkers en gasten, die al genoten van koffie met gebak toen het koor o.l.v. dirigent Ben Simmes (die ook de begeleiding en presentatie voor zijn rekening nam), de eerste samenzang inzette.

Vervolgd werd met vier Hollandse kerstliederen, waarna “het kleine echokoor” z’n plek voor de bar innam voor Duitstalig kerstrepertoire en daarna kwam ook voor de zangers de koffie in zicht.

Na de pauze werd het tijd voor een aantal Russische kerstliederen, een specialiteit van Con Spirito, gevolgd door een samenzang en nieuw in de kerstmappen opgenomen populair Engels kerstrepertoire o.a. Jingle Bells en White Christmas. En ook dat werd uit volle borst mee- gezongen.

Deze mooie ochtend eindigde met een samenzang van ‘Eer zij God in onze dagen’ en het wereldberoemde ‘Stille Nacht, heilige Nacht’ in de originele Duitse versie door Con Spirito.

Hierna dankte Ben Simmes het talrijke publiek voor de belangstelling en gastvrouw Mieke stelde in haar slotwoord vast, dat met dit concert  het kerstgevoel pas echt was ontvlamd en ook heeft ze meteen maar weer zo’n Con Spirito optreden voor 2019 geboekt.

Foto’s: Marina Banduka & Frank Vinkenvleugel.                                                               Rien Giesen