Con Spirito op weg naar het jubileumjaar

Dinxperlo. Mannenkoor Con Spirito, opgericht  in 1954, hoopt   volgend jaar (2019) het 65 jarig jubileum te vieren.

Naast de voorbereidingen voor de lopende zaken anno 2018, zoals het kerstconcert met  medewerking van het zangtalent Lizzy Ossevoort en pianist Stefan Bos, kijkt men ook al verder vooruit.

Het bestuur en muziekcommissie zijn al volop bezig met het opzetten van een raamwerk van alle jubileumactiviteiten. De leden, o.l.v. dirigent Ben Simmes, zijn ook al enige tijd geleden gestart met het instuderen van de eerste delen uit het prachtige Gloria van Antonio Vivaldi, dat tijdens het jubileumconcert op 9 november 2019 voor het voetlicht zal worden gebracht. Dit werk is oorspronkelijk geschreven voor  gemengd koor maar door Dirigent Ben Simmes geweldig mooi bewerkt naar een mannenkoorzetting. Voor dit jubileumconcert is ook een orkest gecontracteerd.

Zoals al vele jaren gebruikelijk maakt een concertreis eens in de vijf jaar onderdeel uit van de jubileumactiviteiten.

Ook is het einddoel voor de komende reis al vastgelegd, en wel Middelburg. Het koor heeft nu reeds, vanwege haar jubileum, een wildcard ontvangen om op  1 en 2 juni 2019 (weekend na Hemelvaart) mee te mogen draaien in het jaarlijkse Middelburg VÓLkoren Festival. Hierbij presenteren zich  circa 200 koren op ongeveer 25 podia. Jaarlijks melden zich hiervoor gemiddeld 300 verenigingen  aan waarvan de organisatie uiteindelijk één derde moet teleurstellen. Tijdens dit festival is door de organisatie aan Con Spirito gevraagd drie optredens te verzorgen.