Historisch mannenkoren matinee

Een mooi concert is vaak de beste reclame voor mannenkoren

 

 

Een ‘snuffelstage’ eerder dit jaar heeft geleid tot een prachtig  gezamenlijk concert van het Heurns Mannenkoor en Con Spirito op zondag 30 september. Voor herhaling vatbaar, zo kon worden opgemaakt uit heel veel spontane reacties van het publiek in Sportcentrum Het Blauwe Meer in Dinxperlo.  

 

Op 24 april traden beide koren al twee keer samen een half uurtje op tijdens een VVNF avond in de Oranjetent en toen hadden de heren er al schik in om met elkaar zo mooi mogelijk muziek te maken.             Deze eerste muzikale samenwerking tussen beide koren werd door dirigent Harry Boontje gekscherend omschreven als een soort van ‘snuffelstage’. Ook al omdat van een onderlinge competitie tussen beide koren absoluut geen sprake is.

Tijdens de ‘naborrel’ werd die avond al door sommigen opgemerkt, dat dit optreden een vervolg zou moeten krijgen en deze zondagmiddag was het dan zover.

 

De twee koren hadden voor dit matinee gekozen voor een niet al te zwaar programma dat grotendeels bestond uit highlights van eerder dit jaar gegeven voorjaars- en zomerconcerten. Zowel in De Heurne, als in Dinxperlo had men zich bij de muziekkeuze laten inspireren door de TOP 40 van de 60er en 70er jaren in een erg mooie mix met wat musical, licht klassiek en christelijk repertoire.

 

In totaal werden een kleine 30 nummers vertolkt van o.a. The Beatles en Beethoven; The Cats en Lee Towers. Er was echt voor elk wat wils, getuige de enthousiaste reacties van het publiek, dat deze zondag weer in grote aantallen de weg naar het Blauwe Meer had weten te vinden.

 

Of de duo-optredens van de twee mannenkoren uit de voormalige Gemeente Dinxperlo leiden naar een nog hechtere samenwerking in de toekomst? Daarover kon en wilde nu nog niemand een uitspraak doen, maar de tijd zal het leren.                                                                  Op dit moment mogen de zangers van beide koren en – last but not least-  de dirigenten Harry Boontje & Ben Simmes, alsmede Jarik de Graaff, de toetsenist van het CHM, genieten van alle complimenten.

 

Ook de penningmeesters van beide koren zijn bijzonder verheugd, want het publiek had in de ‘vrije gift’ ruimschoots blijk gegeven van zijn waardering voor dit misschien wel historisch concert .

 

Vanaf 8 oktober organiseert Con Spirito helemaal gratis op vijf maandagen zangworkshops o.l.v. Ben Simmes voor gezellige mannen van alle leeftijden.

Sportcentrum Het Blauwe Meer te Dinxperlo van 20.00 tot 21.00 uur.

 

www.conspirito-dinxperlo.nl

www.heurnsmannenkoor.nl

 

 

Foto’s: Frank Vinkenvleugel.                                                                                            Rien Giesen