MiddelburgVÓlkoren Festival een groot succes voor Con Spirito

MiddelburgVÓlkoren Festival een groot succes voor Con Spirito.

Dinxperlo. In het kader van het 65-jarig jubileum heeft mannenkoor Con Spirito in het Hemelvaartweekend deelgenomen aan het VÓLkorenfestival in Middelburg. Een evenement dat jaarlijks 175 tot 200 koren laat optreden op 25 verschillende podia. Het gezelschap kwam hiervan zondagavond 2 juni j.l. met grote voldoening weer terug.

Na het vertrek vrijdagochtend 31 mei werd de reis naar Zeeland omgeleid via een bezoek aan de wereldhaven Rotterdam. Een boottocht over Maasvlakte 2 ging langs de grootste containerschepen (tot 20.000 containers).

       

Voor velen een zeer interessante en indrukwekkend onderdeel van deze driedaagse . Via de route over  de deltawerken werd in de namiddag Vlissingen bereikt.

Mede gesteund door geweldige weersomstandigheden, en opererend vanuit een prachtige uitvalsbasis aan de Boulevard van Vlissingen zijn alle vijf optredens uitmuntend verlopen.

Men kreeg veel lof van zowel publiek als organisatie voor het gepresenteerde, zeer afwisselende, repertoire en ook voor de meer dan voortreffelijke muzikale uitvoering en presentatie.

Op alle locaties kwamen  enthousiaste en ook zeer emotionele reacties. Er waren zelfs meerdere koren die vroegen naar een contactadres en van 1 koor is reeds een uitnodiging bij de secretaris binnen.

De ca 50 zangers en evenzovele meegebrachte supporters kwamen zondagavond laat terug. Wel moe maar meer dan voldaan.

Lang napraten gaat niet want het vizier is nu volledig gericht op her grote jubileumconcert van 9 november in sportcentrum Het Blauwe Meer.