SEIZOENAFSLUITING

Op één van de mooiste plekken van de voormalige Gemeente Dinxperlo aan de Kalverweidendijk in De Heurne mocht Con Spirito bij de woonboerderij van de drie generaties Apenhorst/Nederlof, dit jaar haar seizoenafsluiting met fietstocht en BBQ organiseren.

Gestart werd 14 juli rond vier uur met een fietstocht van ca. 20 km. door de mooie omgeving van Dinxperlo. Ongeveer 35 m/v. trotseerden de warmte en namen hieraan deel. Ze pauzeerden halverwege traditiegetrouw voor het “appeltje voor de dorst” en het uitwisselen van de laatste nieuwtjes. Tussen half zes en zes uur arriveerden de meeste fietsers, zoals dat heet – moe maar voldaan – weer terug bij het vertrekpunt, waar Het Blauwe Meer-team Henk en Sandra, dat deze dag de drankjes verzorgde, hen verwachtte met vers gezette koffie/thee en cake. Aan de BBQ was het aantal eters inmiddels uitgeroeid tot dik 75 personen, incl. de familie Nederlof, die ook een vorkje mee prikte.

Rond zes uur arriveerde Bulsink met groot materiaal voor de catering en omdat het ware professionals zijn, kon binnen 30 minuten de eerste tafel al van de lekkere salades en warme snacks genieten. Bovendien waren er voor het eerst op een Con Spirito BBQ ook twee soorten vis in de aanbieding.

Inmiddels waren de nieuwe burgemeester Anton Stapelkamp, van de fusiegemeente Aalten, en zijn echtgenote ook gearriveerd. Dit in het kader van hun “meet, greet and eat” tour langs bedrijven, instellingen & clubs. Ze hebben het, zoals de burgermeester later zelf aangaf  in zijn dankwoord, erg naar hun zin gehad bij Con Spirito.

Anita en Ben Simmes arriveerden tegen half negen nog voor een drankje. Koffiedrinken en eten hadden ze al achter de rug bij een paar andere festiviteiten, waar ze vandaag ook voor uitgenodigd waren.

Even na negen uur vertrokken de “burgervader”, zoals voorzitter Bennie Lammers hem noemde, en zijn vrouw weer, omdat ze thuis nog visite hadden zitten.

De duo voorzitters, boden later als dank-je-wel aan Aline & Freya een fraai boeket bloemen aan en voor hun echtgenoten was er een alcoholische versnapering.

Nog een uurtje later werd het wat koeler en begonnen de eerste Con Spiritisten huiswaarts te keren en kon men terugzien op weer een geslaagde dag op een prachtige locatie. Toch weer een adresje opgedaan, waar we nog graag eens willen “weer kommen”.

Activiteiten commissie, cateraars, Sandra en Henk, ook jullie worden bedankt voor de rimpelloze organisatie, alleen jammer, dat er niet nog veel meer leden van hebben genoten.