De opmaat naar de concertreis in 2019

De opmaat naar de concertreis in 2019

In mijn beleving is het nog maar kort geleden dat we als zangers van Con Spirito tijdens de Last Post onder de Menenpoort in Ieper gezongen hebben. De realiteit is dat de concertreis naar Vlaanderen al weer vijf jaar geleden is. De concertreis naar Zeeland nadert snel, de inschrijving voor deze reis is onlangs afgerond.

Tijdens de ledenvergadering in 2018 is het voorstel gedaan om een concertreis naar Zeeland te organiseren, dit in combinatie met de deelname aan het VÓLkoren festival in Middelburg. Nadat dit voorstel unaniem door de ledenvergadering was overgenomen, is een inventarisatie onder de leden gehouden. Hierbij is door 54 zangers en 42 partners aangegeven in principe mee te gaan.

Op basis van deze inventarisatie is een begroting gemaakt en zijn er 56 kamers – in het schitterend direct aan de Westerschelde gelegen – Amadore Hotel in Vlissingen gereserveerd. Helaas hebben zich – ten opzichte van de inventarisatie in 2018 – minder leden opgegeven voor deze reis. Erg jammer, maar iedereen zal daarvoor een persoonlijke reden hebben die we moeten respecteren. Gelukkig gaan onze vier nieuwe leden zangers wel mee, waardoor we nu de deelname van 46 zangers en in totaal 91 deelnemers voor deze concertreis hebben.

We vertrekken op vrijdag 31 mei, op een nog nader te bepalen tijdstip, vanuit Dinxperlo naar de Maasvlakte, waar we een rondvaart van 1,5 uur gaan maken. Vanaf de Maasvlakte rijden we via de Deltawerken, over het werkeiland Neeltje Jans, naar het Amadore Hotel in Vlissingen. Na het gezamenlijk diner kan er nog een wandeling over de boulevard langs de Westerschelde worden gemaakt.

Zaterdagmorgen 1 juni is er een vrij programma, een mooie gelegenheid om – op loopafstand – het oude centrum en de haven van Vlissingen te bezoeken.Rond 12.00 uur vertrekken de bussen richting Middelburg, waar om 13.30 uur ons eerste optreden in de Hofpleinkerk en om 15.00 uur een optreden in de Nieuwe Kerk op het programma staan.

Op zondagmorgen 09.30 uur gaan we onze medewerking verlenen aan de kerkdienst van Protestantse Gemeente in de prachtige Sint Jacobskerk te Vlissingen. Een kerk met een geweldige akoestiek en geschiedenis. In deze kerk is Michiel de Ruyter gedoopt en getrouwd.

Later kan aan de bezoekers van de Sint Jacobskerk in Vlissingen verteld worden:  Mannenkoor Con Spirito uit Dinxperlo heeft hier in 2019 gezongen !!

Na de kerkdienst lopen we terug naar het hotel, waar de bussen rond 12.00 uur weer vertrekken naar Middelburg. Op zondagmiddag treden we om 13.30 uur op in de HH. Petrus en Pauluskerk, waarna ons laatste optreden om 15.00 uur gepland staat in de Oostkerk.

In totaal gaan we tijdens onze concertreis in vijf verschillende prachtige kerken zingen !

Na ons laatste optreden vertrekken we rond 16.00 uur weer richting Dinxperlo. Halverwege de rit wacht ons in Vught een heerlijk slotdiner, waarna we rond 22.00 uur weer in Dinxperlo hopen te arriveren.

De muzikale programma’s voor de optredens in Middelburg zijn vastgesteld door de muziekcommissie en zullen binnenkort worden uitgereikt. Het programma voor de dienst in de Sint Jacobskerk te Vlissingen, zal binnenkort in overleg met de predikant worden samengesteld.

We hopen op een mooie muzikale reis en vooral heel veel gezelligheid van de deelnemers!

Joost Boersma