Een bloemetje voor onze jubilarissen

 

Ook bij mannenkoor Con Spirito Dinxperlo gooide het coronavirus tot twee maal toe de geplande huldiging van de jaarlijkse jubilarissen in de war. Om nu helemaal te wachten tot volgend jaar ging het bestuur ook weer te ver. Dus werden zij allen thuis, vooruitlopend op de nog in te halen huldiging, op de verjaardag (oprichtingsdatum) van onze vereniging  -1 november-  door voorzitter Wim Jansen  verrast met een prachtige bos bloemen.

Jan Kranen, 65 jaar lid. Al op 19 jarige leeftijd werd Jan in 1955 lid van Con Spirito.  Jan heeft afwisselend bij de baritons, 2e tenoren, 1e tenoren en nu weer bij de  baritons gezongen.

Vanwege zijn drukke werkzaamheden heeft Jan nooit een bestuursfunctie bij Con Spirito geambieerd.

Dat Jan en zijn vrouw Hannie gastvrij zijn hebben ze al die vele jaren getoond met het rijkelijk ”voederen” van de papierploeg die de wijk  “Suderwick” als werkgebied had. Daarnaast was de grote tuin diverse keren het toneel voor de jaarlijkse seizoenafsluiting.

Harry Schuurman, 60 jaar lid. Heeft altijd bij de baritons gezongen totdat een paar jaar terug de gezondheid hem parten begon te spelen. Is jarenlang bestuurslid geweest. Stond in 2000 aan de wieg van de oprichting van de Stichting Promotie & Donatie Con Spirito. Een groep donateurs die het mogelijk maakt dat ook wat grotere projecten niet hoeven te stranden vanwege financiële perikelen. Hij is  decennia lang de dressman geweest die heeft gezorgd voor de concertkleding.

Wim Vriesen, 60 jaar lid. Toen zijn stem het nog toeliet beheerde Wim meerdere stempartijen. Het laatst was hij actief als bariton. Als cineast heeft hij de laatste 30 jaar praktisch alle activiteiten van het koor in die  jaren op beeld vastgelegd. Zijn werk is intussen van onschatbare en zelf van historische waarde. De afgelopen tijd heeft hij bovendien het gehele filmarchief gedigitaliseerd zodat hier nog jaren uit geput kan worden. In 2015 is Wim hiermee gestopt en werd hij benoemd tot erelid van Con Spirito.

 

Bennie Hengeveld, 50 jaar lid. Hij zingt zeer trouw al die tijd zijn partijtje mee bij de 2e tenoren.

Bennie heeft als ‘’de groenteman van Dinxperlo’’ niet de tijd gehad om een bestuursfunctie te bekleden, maar hielp waar nodig bijvoorbeeld wel mee bij het oud papier.

Altijd  trouw op de repetitieavonden van Con Spirito. Na zijn werkzame periode helpt hij ook vaak mee met het opbouwen van het podium, etc. Voorzag in het verleden het koor graag van extra vitamines (appels, sinaasappelen) bij een fietstocht of bij de voorbereiding van concerten, etc.

 

Henk Rougoor, 40 jaar lid. Al 66 jaar is Henk zanger binnen de KCZB waarvan 40 jaar bij Con Spirito. Hij heeft jarenlang deel uitgemaakt van het bestuur als Pr-man en was mede vertegenwoordiger in regionale en landelijke besturen van de KCZB. Stond in 1978 aan de wieg van

het verenigingsmagazine De Partituur. Henk zingt bij de bassen.

Manfred Preiß, 25 jaar lid. Hij zingt al die jaren zijn partijtje mee bij de 2e tenoren. Hij voelt zich al die jaren zeer betrokken bij Con Spirito, ondanks dat hij door  zijn werk in het buitenland, met ook nog onregelmatige werktijden, probeert toch zoveel mogelijk de repetities bij te wonen om te genieten van zijn hobby het samen zingen in een koor.

 

Siebe van der Zee, 12½ jaar lid. Siebe zingt bij de bassen. Is in 2014 toegetreden tot het bestuur en beheert sindsdien de portefeuille financiën, die bij hem in goede handen is.. Momenteel  is hij samen met zijn vrouw er even een paar dagen tussen uit. We hebben hem opgezocht en op de camping verrast met een bos bloemen.