Jubileumconcert van Mannenkoor Con Spirito

 

Jubileumconcert van Mannenkoor Con Spirito.

Terugkijkend op het bijna afgelopen jubileumjaar, mogen wij zeggen dat dit een heel succesvol jaar is geweest.

De concertreis naar Vlissingen en Middelburg ligt nog vers in ons geheugen en het jubileumconcert 2019 was een hoogtepunt om nooit te vergeten.

Het heeft heel wat inspanning gekost maar het resultaat mocht er zijn. In een uitverkocht “Blauwe Meer” werd onder de muzikale leiding van Ben Simmes, een prachtig jubileumconcert ten gehore gebracht. Zelfs vanuit Goes Zeeland en Kortrijk België waren fans aanwezig om dit evenement bij te wonen.

Het jeugdkoor De Ulftse Nachtegalen, het vocaal ensemble Luscinia en Con Spirito, maar ook de solisten Irma ten Brinke en Pieter De Praetere, werden op sublieme wijze begeleid door Anita Simmes op de vleugel en Jelmer Simmes op viool en het Barokorkest Florilegium Musicum.

Er ontvouwde zich een programma met contrastrijke werken.                                                  Voor de pauze stonden werken op het programma van John Lennon en Paul Mc.Cartney maar ook van Boudewijn de Groot, Sinéad O’Corner, Bach, Händel en Mozart.


Na de pauze werd het 12-delige Gloria RV 589 van Antonio Vivaldi uitgevoerd. Dit werk is geschreven voor gemengd koor maar door Ben Simmes geheel bewerkt voor mannenkoor.

 

De zangers, zangeressen en musici, werden beloond met een welverdiende staande ovatie. Een avond om nooit te vergeten en die zeker tot een hoogtepunt genoemd mag worden.

Marina&Bennie.