Jubileumfeestavond van Con Spirito

 

 

Jubileumfeestavond van Con Spirito

 

Op zaterdag 16 november vond in zaal Koenders in Breedenbroek de jubileumfeestavond plaats i.v.m. het 65-jarig bestaan van ons mannenkoor “Con Spirito”.

Al ver vóór half acht stroomden de eerste feestgangers binnen en alle tafels waren snel bezet; er hing al snel een gezellige sfeer in de feestelijk aangeklede zaal.

In de zaal was ook een fototentoonstelling te zien met foto’s van de vele activiteiten en reizen van Con Spirito, die veel belangstelling kreeg en herinneringen werden opgehaald.

Om plm. half acht werd iedereen welkom geheten door voorzitter Wim Jansen, die o.a. memoreerde dat het jammer was dat een aantal leden, om verschillende redenen, niet bij dit feest aanwezig konden zijn.

Wim gaf ook een overzicht van wat ons allemaal op deze avond te wachten stond en gaf daarna het woord aan de groep “Goed Volk”, die ons met een aantal treffende en humoristische liedjes in het dialect trakteerde.

Alie (van Wim) Jansen bood namens de vriendinnengroep van Con Spirito een bedrag van  € 165 aan, bijgedragen door de partners van de koorleden, en bedoeld om hiermee een nieuw muziekstuk aan te schaffen.

Voor de koorleden zelf snoepjes, om de stembanden te smeren.

Na de huldiging van de jubilarissen werden zij gefeliciteerd met het uit volle borst gezongen lied van Jan van Poppel: hoera, hoera.

Ben Simmes werd door de muziekcommissie  in het zonnetje gezet en bedankt voor de goede samenwerking.

Door Klaus van Gelder werden hem daarvoor 2 koffiekopjes overhandigd met de afbeeldingen van Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig van Beethoven, wat door hem zeer werd gewaardeerd.


Ook was er een quiz, georganiseerd door een aantal leden van Con Spirito. Een aantal lastige vragen moest in twee ronden worden beantwoord. Uiteindelijk kwam Alexander Engels als gelukkige winnaar uit de bus.

Het duo “Alles Andès” zorgde er voor dat de dansliefhebbers ook aan hun trekken kwamen; de dans werd geopend door voorzitter Bennie Lammers en veel Con Spiritisten lieten zien dat ze naast het zingen ook nog over andere kwaliteiten beschikten. De voetjes kwamen van de vloer en de stemming zat er goed in.

Tussen de bedrijven door werden we allemaal goed voorzien van drankjes en de nodige hapjes, het was allemaal voortreffelijk geregeld.

Hulde aan het bestuur, organisatoren en helpers, noem maar op.

Con Spirito kan terugzien op een zeer geslaagd jubileumfeest.

 

FHK