Kerstconcert Con Spirito groot opgezet

Kerstconcert Con Spirito groots opgezet.

Dinxperlo. Voor de kerstconcerten van 2018 heeft dirigent Ben Simmes de mannenkoren van Gaanderen en Dinxperlo samengesmeed tot één groot koor met ca 100 zangers. Zij treden samen op in zowel Gaanderen als in Dinxperlo.

Voor deze uitvoeringen is een breed scala aan muzieknummers ingestudeerd. Van traditioneel oudhollandse kerstliederen, enkele Russische liederen, een paar prachtige vespers  en  ook een aantal vrolijke kerst-jingles, waaronder het Happy Xmas (War is over) van John Lennon. Tot één van de hoogtepunten van dit concert behoort zeer zeker het  hedendaagse 9-stemmig moderne nummer Lux Aurumque van de Amerikaanse componist Eric  Withacre. Dit muziekstuk (“Light and Gold”, soms “Light of Gold”) is een koorcompositie in één beweging. Het is een kerststuk gebaseerd op een Latijns gedicht met dezelfde naam, wat zich vertaalt als “Licht, warm en zwaar als puur goud, en de engelen zingen zachtjes voor de pasgeboren baby “.

Ook mag het octet van Con Spirito zich  apart laten horen.

De algehele muzikale leiding berust bij Ben Simmes, waarbij Henk Bennink en Anita Simmes op de toetsen voor de begeleiding zorgen

en Freddy Huls op flügelhorn.

Als intermezzo op het programma treden op zangeres Lizzy Ossevoort met pianist Stefan Bos. Deze beide jazzy ingestelde jonge Achterhoekse musici krijgen een eigen inbreng waarbij Lizzy ook nog een aantal nummers samen zingt met de mannenkoren en Stefan dit geheel zal begeleiden op piano.

Het traditionele kerstconcert in Dinxperlo vindt plaats op zondag 23 december. In verband met logistieke problemen die o.a. zo’n groot koor met zich meebrengen wordt het concert verplaatst naar sportcentrum Het Blauwe Meer aan de Kolk 6, dit is tevens de oefenlocatie van het koor. Hier is voldoende ruimte voor het benodigde grote podium en daarnaast kan er ook veel meer publiek worden ontvangen. Als bijkomstige voordeel voor de bezoekers wordt er een prettig zittende stoel aangeboden i.p.v. de meestal harde kerkbanken. Ook is er nu gelegenheid om vooraf en in de pauze  een consumtie te gebruiken.

Aanvang van het concert is 19:30 uur; vanaf 18:45 uur gelegenheid voor het nuttigen van een kopje koffie.

De entree bedraagt  in de voorverkoop € 10,00 en aan de zaal

€ 12,50.

Kaarten verkrijgbaar bij VVV Dinxperlo, via de website www.conspirito-dinxperlo.nl en via de leden.

Een week eerder, zondag 16 december wordt hetzelfde programma in Gaanderen gebracht in de St. Martinuskerk aan de Kerkstraat. Ook daar is de aanvang 19:30 uur