SPRANKELENDE “TRY OUT” VAN CON SPIRITO IN HET ZORGCENTRUM ANTONIA – TERBORG

UIT DE PARTITUUR VAN JUNI 2018
Sprankelende “try out” van Con Spirito in het zorgcentrum Antonia – Terborg
Vrij veel Achterhoekse families hebben een stukje geschiedenis liggen in het verpleeg- en revalidatiecentrum Antonia in Terborg, een van de acht zorgcentra van de Azora groep. Voor Con Spirito zangers ligt dat niet anders, van sommigen is er een ouder of ander familielid al eens verpleegd, anderen hadden hun partner hier of lagen er zelf een keer.

Toen ter sprake kwam om een groot deel van het lenteconcert als “try out” bij Antonia te zingen voor bewoners, patiënten, medewerkers en gasten van dit centrum, waren er alleen maar voorstanders bij ‘t koor, waarvan het leeuwendeel op 10 april ook in Terborg aanwezig was.Toen ter sprake kwam om een groot deel van het lenteconcert als “try out” bij Antonia te zingen voor bewoners, patiënten, medewerkers en gasten van dit centrum, waren er alleen maar voorstanders bij ‘t koor, waarvan het leeuwendeel op 10 april ook in Terborg aanwezig was.

Afbeelding9Na de jarige Antonia medewerkster Marina Vinkenvleugel vocaal een lang leven te hebben toegewenst, eerst als koor o.l.v. Ron Janssen en later nogmaals samen met het talrijke publiek van deze avond, nam dirigent Ben Simmes de leiding over en begon het zomerconcertje met een compilatie van drie nummers uit de musical “Oklahoma”.
Gevolgd door een drietal songs van de Beatles en het voor Con Spirito gloednieuwe “Myfanwy” en good old “Juliko” met virtuoos pianospel van Ben Simmes. Hierna werd het publiek getracteerd op “Avond” van Boudewijn de Groot en nam het koor de aanwezigen weer mee naar het buitenland in het “Türkisch Schenkenlied”.

Afbeelding10Na een afsluitend blok van vier mooie “gouwe ouwe” love songs van Il Divo, Phill Collins, Bee Gees en Sinéad O’Connor was het de hoogste tijd geworden voor patiënten en vrijwilligers om de diverse huiskamers weer op te zoeken, waar “de zorg” op hen wachtte met een volgend rondje drinken en/of medicijnen.

Afbeelding11Inmiddels waren de zangers gefêteerd op een geweldig slotapplaus, werden ze uitgebreid bedankt en stond voor hen een welverdiende kop koffie of ander drankje klaar. RG.

Helemaal in deze tijdgeest stonden de volgende dag de foto’s uit dit artikel “online”, vergezeld van het volgende “dankjewel”:“Gisteren was er een prachtig optreden van mannenkoor Con Spirito uit Dinxperlo. Heren hartelijk dank voor dit geschonken optreden”.

Azora-Antonia