WENSEN VAN CON SPIRITO KOORLEDEN GAAN IN VERVULLING

UIT DE PARTITUUR VAN JUNI 2017

Binnen Con Spirito werd na de algemene ledenvergadering het idee geopperd om weer eens met een kinderkoor te gaan zingen. Verder wilde een groot aantal leden graag weer samen met ELSKE TE LINDERT een concert verzorgen. Evenmin zal het u verbazen, dat er veelvuldig werd gesproken over een hernieuwde samenwerking met LOU DYNIA. Ook zult u er niet van opkijken, dat zowel dirigent, muziekcommissie, als bestuur er absoluut geen probleem in zagen om deze suggesties over te nemen.

 Dus verzorgden wij op 11 juni in de Dorpskerk van Dinxperlo ten bate van “Haïti Care” een succesvol benefietconcert samen met de singer-songwriter Lou Dynia uit Bocholt en het Dinxperlose kinderkoor “De Grenszangertjes” o.l.v. Riet Lieverdink. Voor begeleiding zorgde, zoals gebruikelijk, pianiste Anita Simmes. De algehele muzikale leiding was weer in de vertrouwde handen van onze dirigent: Ben Simmes. Dit was na vijf gezamenlijke concerten met Lou Dynia in Duitsland, het eerste optreden samen met hem op Nederlandse bodem, zodat heel veel van het repertoire van deze middag, nieuw was voor Dinxperlo.

Optreden met Lou Dynia tijdens
Frühlingskonzert 2016 – Gut Heidenfeld Spork
Echt bijzonder vandaag was de muziekkeuze: heel weinig klassiek en zeer veel lichtvoetig repertoire, zoals de Afrika songs – eerder vertolkt in Amphion te Doetinchem en tijdens het Frühlingskonzert op het Gut Heidenfeld in Spork -. Verder werken van Boudewijn de Groot, de Bee Gees en Phil Collins, allemaal nieuw toegevoegd aan de muziekmap van de mannen; dit keer kreeg Dinxperlo echt ‘n luchtig zomerconcert.

Zeer in de smaak viel de hernieuwde samenwerking met de jeugdige Grenszangertjes. Bij de samenzang met de mannen van Con Spirito leken het af en toe net kinderen, die met hun opa’s aan het zingen waren. Nu ik dit zo opschrijf realiseer ik me plotseling, dat dat in een aantal gevallen best wel eens waar zou kunnen zijn en bovendien zijn mooi zingen en muzikaliteit waarschijnlijk ook erfelijk.

Voor de 2e greep in de ideeën bus van de “Con Spirito” zangers kijken we vooruit richting Kerstmis.

Het repertoire moet nog even uitgezocht en ingestudeerd worden. Eén nummer is voorspelbaar, zal bijna zeker worden gezongen: het “Stille Nacht”, en als het dan weer net zo klinkt als in 2015 zijn we helemaal gelukkig en ons publiek waarschijnlijk ook.

Vastgelegd voor het Con Spirito Kerstconcert op 17 dec. 2017 – 20.00 uur is al een koper ensemble, bestaande uit leden van Fanfare Psalm 150. En dit keer is op veler verzoek gecontracteerd als “speciale gast”

 

ELSKE TE LINDERT

Door echte kenners wordt ze vaak omschreven, als meer dan geweldig organist, begaafd dirigent en ‘n veelgevraagd, bovendien uitzonderlijk getalenteerd sopraan.

Ik zou niet weten, wat daaraan nog toegevoegd zou kunnen worden. Hooguit
“KOOP TIJDIG UW KAARTJES”; vol = vol.

Elske te Lindert “special guest” 
Kerstconcert Con Spirito 17 dec. 2017 – 20 uur
Goede Herder Kerk – Dinxperlo.