SEIZOENAFSLUITING BIJ “HET LIESSENHUUS”

Bij Con Spirito is het al heel lang gebruikelijk om het muzikale jaar af te sluiten met een hapje en een drankje. De laatste repetitie was op 4 juli en dan is het bijna als vanzelfsprekend de zaterdag daarop volgend “BBQ-time”, nu dus op 8 juli 2017.

Activiteitencommissie en bestuur hadden dit jaar eens gekozen voor een andere locatie en invulling: In en rond de oude kantine van “Het Liessenhuus”, een zorgboerderij in Breedenbroek.

Verder is onder ‘t motto “verandering van spijs doet eten” een andere cateraar uitverkoren, ook één met ruime ervaring en binding met het mannenkoor: Henny Sins en hij liet zich deze avond bijstaan door Willy Vinkenvleugel en nog drie andere potentiele Con Spirito -zangers.

De ruim 70 Con Spiritisten, partners en fans, die afgelopen zaterdag 8 juli gezelligheid,  gemoedelijkheid en gastvrijheid, zeg maar meer het ultieme vakantiegevoel zochten, die waren op de juiste plek beland. Ongeveer de helft van dit gezelschap was al rond half vier op het erf van het Liessenhuus gearriveerd om deel te nemen aan de fietstocht van ca. 20 km. door de mooie omgeving van Breedenbroek.

Ongeveer halverwege de tocht was een rustplek ingeruimd en konden de beentjes even worden gestrekt. Rond half zes was iedereen terug op het vertrekpunt om de verbruikte calorieën weer aan te vullen.

Nadat met een beetje oponthoud door andere eterijen ook Anita en Ben Simmes waren gearriveerd en een drankje hadden genuttigd, hebben we allereerst één van onze allertrouwste supporters Bennie Lammers (v.d.Prange) vocaal gefeliciteerd met zijn 80e verjaardag door voor hem “Toast Jan van Poppel” te zingen. Wat later nog gevolgd door het Siyahamba, een verzoekje van onder meer Henny Plant.

Zoals gebruikelijk kwamen achtereenvolgens het sateetje, BBQ-worstje en de hamburger voorbij en werd toegewerkt naar ’t culinaire hoogte- punt van deze avond: de Duits aandoende “Nacken-Steak”, compleet met rook- aroma, want daar was dat hoge, indrukwekkende apparaat, waar damp uitkwam (de “Smoker” vlg. de specialisten) voor bedoeld.

Het is al met al weer een hele mooie avond geworden, iedereen die dit mogelijk maakte is reeds uitgebreid bedankt. En het bleef nog lang onrustig aan en op Den Dam in Breedenbroek, wel tot een uurtje of half één. Ook nu hebben de thuisblijvers dus weer ongelijk gekregen.

Iedereen wordt nog een mooi restant van de zomervakantie gewenst, zangers graag tot ziens tijdens de eerstvolgende repetitie op 22 aug.

Foto´s: Ron Janssen (Fietstocht Wim Jansen)

Rien Giesen